نقد و بررسی لپ تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo؛ 2 نمایشگر OLED با رفرش ریت 120 هرتز

نقد و بررسی ایسوس Zenbook Pro 14 Duo

شرکت ایسوس یک لپ‌تاپ مولتی مدیای قدرتمند به نام ایسوس Zenbook Pro 14 Duo با دو صفحه نمایشگر معرفی می‌کند. قبلاً با مفهوم اصلی ZenBook Duo 14 UX482 قدیمی آشنا شدیم و دیدیم که ماجرا از چه قرار بود، اما در بخش عملکرد لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo جدید دارای تغییرات مهمی است و به طور کلی، کاربران می‌توانند منتظر عملکرد ویژه و قوی این لپ‌تاپ باشند. در حالی که نسل قبلی هنوز به پردازنده‌های اینتل Tiger Lake U مجهز بود.

\wp content\uploads\banner\D2

ایسوس در این لپ‌تاپ از پردازنده‌های سریع‌تر H45 نسل جدید Alder Lake استفاده می‌کند. در ضمن ایسوس Zenbook Pro 14 Duo را می‌توان با یک کارت گرافیک انویدیا جی فورس Nvidia GeForce RTX 3050 Ti نیز به صورت اختیاری خریداری کرد. صفحه نمایش اصلی یک صفحه نمایش 14.5 اینچی 4K OLED است و صفحه دوم از پنل IPS استفاده می‌کند. هر دو این نمایشگرها با سرعت رفرش ریت 120 هرتز کار می‌کنند.

لپ تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo

قاب لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo به گفته این شرکت از یک جنس ضد جذب اثر انگشت و کثیفی بهره می‌برد. ولی با این وجود شما باز هم باید مرتباً آن را تمیز کنید! مکانیسم لولای جدید بکار رفته در مجموع پایداری و استواری صفحه نمایشگر را مشخص می‌کند. به محض باز کردن درب، نمایشگر ثانویه نیز باز می‌شود. اگرچه دو پایه پشتیبان کاملاً شکننده به نظر می‌رسند، اما در واقعیت اینطور نیست و کار خود را به خوبی انجام می‌دهند.

نکته جالب این است که خود نمایشگر اصلی با دو لولا به صحفه کلید (اسکرین پد) متصل می‌شود و مستقیماً به بیس بدنه وصل نیست. این به لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo کمک می‎‌کند تا مطمئن شود همیشه یک انتقال تمیز و بی عیب و نقص بین دو نمایشگر وجود دارد، اما پایداری لولاها رضایت بخش نیست، زیرا وقتی زاویه باز شدن نمایشگر را بیشتر می‌کنید (حداکثر 145 تا 150 درجه) صفحه اصلی به واضح تکان می‌خورد. با این حال، درب صفحه نمایش بسیار پایدار است و حتی فشار موضعی نیز منجر به خمیدگی تصویر نمی‌شود.

اتصالات لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo؛ پورت Thunderbolt و USB-A

پورت‌های ایسوس Zenbook Pro 14 Duo هر دو طرف و در پشت قرار گرفته است. پورت‌های USB همگی در سمت راست و همچنین کاملاً وسط قرار دارند که در هر شرایطی ایده آل نیست. کانکتور برق اختصاصی، خواننده microSD و خروجی HDMI در پشت قرار دارند. از آنجایی که هنگام باز کردن دستگاه به دلیل مکانیزم خاص، صفحه نمایش نیز کمی باز می‌شود، و درگاه‌های پشتی همیشه در دسترس هستند.

نسخه iGPU امکان اتصال حداکثر سه نمایشگر خارجی را فراهم می‌کند، اما تنها در زمانی که صفحه نمایش دوم ایسوس Zenbook Pro 14 Duo غیرفعال باشد. استفاده از هر دو صفحه نمایش خود لپ‌تاپ باعث می‌شود تعداد نمایشگرهای خارجی را به دو عدد محدود کند.

نگاهی به اطراف ایسوس Zenbook Pro 14 Duo

کارت خوان microSD در پشت از مکانیزم فنری استفاده می‌کند و قادر است به طور کامل کارت حافظه را در خود جای دهد. با کارت اصلی خود کارت خوان microSD در پشت از مکانیزم فنری استفاده می کند و قادر است به طور کامل کارت حافظه را در خود جای دهد. با کارت اصلی خود ایسوس Zenbook Pro 14 Duo یعنی Angelbird AV Pro V60، میانگین نرخ انتقال حدود 80 مگابایت بر ثانیه را فراهم می‌کند که نسبت به مدل قدیمی افزایش قابل توجهی دارد.

در لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo کاربران باید بدون ماژول اترنت کار کنند (اما این مورد را می‌توان از طریق آداپتورهای TB4 به دست آورد)، اما در عوض AX211E داخلی اینتل یکی از مدرن‌ترین ماژول‌های WLAN است. اتصال به شبکه‌های رایج‌تر با فناوری Wi-Fi 6 و Wi-Fi 5 نیز هیچ قطعی و مشکلی را نشان نداد.

لپ تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo از اطراف

صفحه نمایش لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo: صفحه نمایش OLED با نرخ رفرش ریت 120 هرتز

ابتدا نگاهی به نمایشگر اصلی خواهیم داشت که لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo برای آن پنل OLED 14.5 اینچی 2.8K را انتخاب کرده است. 2880×1800 پیکسل (234 DPI) در پنل به ابعاد 16:10 پخش شده است و کیفیت تصویر عالی است. تصاویر و محتوا بسیار واضح و با جزئیات به نظر می‌رسند و نمایش تصویر در حین حرکات نیز از نرخ رفرش بالا (120 هرتز) بهره می برد که ابتدا باید آن را به صورت دستی فعال کنید.

ایسوس روشنایی تا 550 cd/m² را مشخص می کند (که می تواند به طور خودکار از طریق سنسور نیز تنظیم شود)، اما در اینجا باید بین محتوای SDR و HDR تفاوت قائل شوید. در استفاده معمولی، حداکثر روشنایی “فقط” در حدود 360 cd/m² است. زیاد به نظر نمی‌رسد، اما کنتراست بسیار بالای پنل OLED تا حدودی آن را جبران می کند. به محض فعال کردن HDR در تنظیمات و تماشای محتوای، می‌توانید از مقادیر روشنایی تا 580 cd/m² نیز لذت ببرید.

این نرخ‌ها با اکثر پنل‌های OLED که در حال حاضر در لپ‌تاپ‌ها یافت می‌شوند برابری می‌کند. با این حال، کاربرانی که اغلب با محتوای HDR کار می‌کنند، باید نگاهی به MacBook Pro 14 بیندازند که دارای یک پنل مینی LED است که به طور خودکار محتوای HDR را شناسایی می‌کند و در نتیجه به مقادیر روشنایی بیش از 1500 cd/m² می‌رسد. همانند اپل، دمای رنگ لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo نیز می تواند به طور خودکار با نور محیط از طریق سنسور تنظیم شود. مشکل رخنه نور صفحه نمایش (screen bleeding) در نمایشگرهای OLED وجود ندارد.

به طور طبیعی لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo، صفحه نمایش لمسی OLED براق با انعکاس نور برای استفاده در فضای باز مشکل دارد. با این حال، کنتراست بالا همچنان کمک می‌کند. تا زمانی که بتوانید از منابع نور مستقیم اجتناب کنید، می‌توانید محتوای صفحه را به درستی ببینید. ثبات زاویه دید نمایشگر OLED نیز بدون تغییر باقی می‌ماند، اما از زوایای خاص، رنگ مایل به آبی را مشاهده خواهید کرد.

نور صفحه نمایش ایسوس Zenbook Pro 14 Duo در آفتاب

صفحه نمایش ثانویه ایسوس Zenbook Pro 14 Duo: پنل IPS مات و فرکانس 120 هرتز

صفحه نمایش ایسوس Zenbook Pro 14 Duo، پنل لمسی مات IPS با وضوح 2880×864 پیکسل قرار گرفته است. با این حال، از نظر کیفیت، کیفیت تصویر بسیار ضعیف است و یادآور صفحه‌نمایش‌های لمسی مات 10 سال پیش است. ما مدت زیادی است که چنین صفحه نمایش پیکسلی را ندیده‌ایم. استفاده از نمایشگر دوم جدا از برخی مشکلات مقیاس‌بندی که در آن اندازه پنجره همیشه تغییر می‌کند، به دلیل برداشت تصویر دانه دانه، استفاده از آن کاملاً لذت بخش نیست.

نمایشگر ایسوس Zenbook Pro 14 Duo

پردازنده لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo: پردازنده Core i7-12700H

اینتل کور آی 7 (Intel Core i7-12700H) جزئی از آخرین نسل Alder Lake H45 است و بر اساس معماری ترکیبی از 6 هسته با عملکرد سریع (حداکثر 4.7 گیگاهرتز) و 8 هسته کارآمد (تا 3.5 گیگاهرتز) ساخته شده است. پردازنده لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo می‌تواند حداکثر 46 وات انرژی باتری مصرف کند. این هیچ تاثیری بر عملکرد تک هسته‌ای ندارد، اما عملکرد چند هسته‌ای حدود 23 درصد کمتر است.

پردازنده ایسوس Zenbook Pro 14 Duo

مقالات مربوط به نقد و بررسی:

نقد و بررسی اولیه سامسونگ گلکسی تب S8 [تماشا کنید]

بررسی موتورولا Moto G 5G و Moto G Stylus 5G؛ کدام یک انتخاب مناسب‌تری در ۲۰۲۲ است؟


حافظه لپ‌تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo چه مقدار است؟

ایسوس Zenbook Pro 14 Duo یک SSD سریع PCIe 4.0 سامسونگ (PM9A1) با ظرفیت ذخیره سازی 512 گیگابایت بهره می‌برد که حدود 430 گیگابایت آن پس از اولین راه اندازی در دسترس است. SSD ایسوس Zenbook Pro 14 Duo در بنچمارک‌ها کمی کمتر از حد انتظار عمل می‌کند و در هنگام بارگذاری مداوم نیز می توان افت عملکرد جزئی را مشاهده کرد. این در استفاده روزمره تاثیری ندارد، اما SSD سامسونگ نمی‌تواند از پتانسیل کامل خود استفاده کند. دلیل این امر احتمالاً مشکلات دما است زیرا درایو بسیار نزدیک به پردازنده و لوله های حرارتی داخل کیس قرار می‌گیرد.

حافظه لپ تاپ ایسوس Zenbook Pro 14 Duo

ایسوس Zenbook Pro 14 Duo مجهز به کارت گرافیک GeForce RTX 3050 Ti

برخلاف پردازنده‌های قدیمی Tiger Lake H45 که هنوز به گرافیک‌های کندتر UHD مجهز بودند، مدل‌های جدید Alder Lake به Iris Xe Graphics G7 با 96 واحد EU مجهز هستند، به لطف این فناوری است که با آن آشنا بوده‌ایم. پردازنده های Tiger Lake ULV. iGPU برای کارهای روزمره و پخش ویدئو با وضوح بالا بسیار مناسب است. بسته به کدک مورد استفاده، ویرایش ویدیو نیز امکان پذیر است، اما کاربرانی که می خواهند هر از چند گاهی بازی کنند، قطعا باید به سراغ مدلی با RTX 3050 Ti بروند.

با Iris Xe، باید روی عناوین کم تقاضا یا قدیمی‌تر تمرکز کنید، اما همچنان باید سطح جزئیات را اغلب کاهش دهید. عملکرد حتی در شرایط بارگذاری طولانی مدت و با شارژ باتری پایدار است. شرکت بیان می‌کند که ایسوس Zenbook Pro 14 Duo قادر است در مجموع 85 وات خنک کند. برای دریافت ایده‌ای از عملکرد هنگام استفاده از dGPU اختیاری، می توانید از Surface Laptop Studio که از نسخه 50 واتی RTX 3050 Ti استفاده می کند، سرنخ بگیرید.



اسپیکر ایسوس Zenbook Pro 14 Duo: فناوری صدای Dolby

دو بلندگوی استریو در جلوی بیس بدنه قرار دارد و صدا را به سمت پایین و به صورت مورب به طرفین پخش می‌کنند. چندین پروفایل در برنامه از پیش نصب شده Dolby Access موجود است. همچنین گزینه‌ای برای ذخیره پروفایل‌های خود با تنظیمات اکولایزر وجود دارد. اگرچه این دو ماژول جزو بزرگترین ماژول های موجود در بازار نیستند، اما کیفیت صدای آنها بسیار خوب است و پخش موسیقی و همچنین پخش فیلم کاملاً لذت بخش است.

FavoriteLoadingذخیره

→ خواندن مطلب قبلی

نقد و بررسی اولیه سامسونگ گلکسی تب S8 [تماشا کنید]

خواندن مطلب بعدی ←

بررسی سی پی یو رایزن 7 5700x: تراشه‌ای جدید با قیمتی منصفانه‌تر [به همراه مقایسه ویدیویی]

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها